Færgemandens Hus blev startet af Lisbeth og Jens Scheibye i 1989 som en minigrill ved landevejen.
De utallige ombygninger og tilføjelse gennem årene, har givet Færgemandens Hus det specielle og charmerende udtryk. Helt fra start har formålet været, at lave god gammeldags mad og rigeligt af det. Ingen skal gå sultne fra bordet.
Her er ingen fine fornemmelser, her er plads til alle – lige ind fra gaden.
Spisestedets udvikling
Gennem årene har Færgemandens Hus lagt sig mellem at være en grill og en restaurant. Resultatet er noget så enkelt som et godt spisested, en moderne grillbar. De forskellige rum har navne efter deres oprindelige funktion som “køkkenbordet” og “svinestien”. Personalet bruger betegnelserne, hvilket godt kan overraske nye besøgende.
Husets historie kan ses på væggene i huset, hvor man blandt andet kan se en artikkel fra Møn Avis om Jens’ kamp mod amtet, om reklame ud til vejen, som resulterede i en 1,5 meter stor burger ude i vandet hvor amtet regler ikke strakte sig til. Det er den der står på der hvor den har sin plads pt.
Vildsvin
Vildsvin blev husets specialitet efter åbningen, da Lisbeth og Jens i årevis har opdrættet dem på marken bag huset helt frem til 2008. I mere end 10 år har hver søndag budt på ovnstegt vildsvin som dagens ret. Nu skaffes vildsvinene udefra, så der stadig kan følges med efterspørgelsen på søndagsstegen og vildsvin-spegepølsen som huset også laver.
Dagens ret er ikke kun noget kokken bestemmer, her har kunderne også noget at skulle have sagt. Det sker jænvtligt, at der kommer forslag til dagens ret i en bestemt anledning, og hvorfor ikke lade andre nyde det også. Ring eller send en mail et par dage i forvejen, og hør om vi kan lave det du ønsker som dagens
ret.
Velkommen til et sted der gør det på sin egen måde.